събота, 25 март 2017 г.

Kaiserschmarrn




Кайзершмарн


4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
30 гр захар
330 мл мляко
125 грама брашно
40 грам масло
щипка сол

 пудра захар
 сладко от сини сливи

Разбиваме леко жълтъците и  захарта в купа. Добавяме  постепенно брашното и млякото, Разбиваме добре белтъците с щипка сол и добавяме към сместа.
В тиган слагаме парченце от маслото , изсипваме около 2 черпака тесто и се запържва на слаб огън, докато долната страна леко покафенее и обръщаме. По принцип трябва да се разкъса на части докато се пържи сместа, аз половината ги накъсах след това, не виждам разлика. Цялата смес се пече на 4-5 части.
 Подредените пачета се поръсват с пудра захар и се гарнират със сладко по желание.

Рецепта


2 коментара:

  1. Обожавам ги! С добавка на домашно приготвен конфитюр от сини сливи, трудно се спираме! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз лично използвам БИО изворна вода Rose Drops за готвене (освен за пиене)

    ОтговорИзтриване