понеделник, 14 март 2016 г.

СОС ХОЛАНДЕЗ

 Един сос, който върви много добре със задушени аспержи!
200 гр. масло
3 жълтъка
лимонов сок
вода

  Слагате маслото в тенджерка и загрявате. Отделя се бяла течност - протеинови частици , която трябва да отделите от маслото.

  Слагате жълтъците в купа, на водна баня на ниска температура( внимавате да не заври водата) и разбивате без прекъсване, за да не се сготвят.
  Аз използвах един много практичен уред на Tupperware, който перфектно разбива яйца за торта.


Постепенно добавяте отделеното масло, махате от котлона и подправяте с лимонов сок, сол, черен пипер. Тъй като соса е много гъст може да разредите със студена вода.  Слагате соса в купичка.
 Аз сервирах с  риба тон на тиган и задушени аспержи.







Няма коментари:

Публикуване на коментар