неделя, 15 февруари 2015 г.

Много бърза маринована сьомга



търсейки рецепта за маринована сьомга, попаднах на тази рецепта на рудолф. много ми хареса, че може почти веднага да се консумира, и вече 2-3 пъти я правя. много лесна рецепта


парче филе от сьомга


1 с.л. морска сол


1 с.л. захар


1 лимон


1 л. мед


зехтин


черен пипер


лук


копър








нарежете сьомгата на тънки филийки и ги наредете в чиния. Поръсете рибата със морска сол и захар от двете страни. Пригответе дресинг от лимоновия сок, меда и зехтин. Поръсете сьомгата с черен пипер и я залейте с дресинга. Нарежете на ситно лука и копъра и ги сложете върху сьомгата. След 10 минути рибата е готова за консумация.


http://www.24kitchen.bg/recipe/marinovana-somga

сряда, 11 февруари 2015 г.

Гофрети


2 чаши брашно
1/2 с.л. сол
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. сода
2 с.л. захар
2 яйца
1 и 1/2 чаша мляко

масло за намзване на уреда

1 чаша 240мл
Загряваме уреда за гофрети. Слагаме сухите продукти в една купа и мокрите в друга. След това прибавяме мокрите към сухите продукти!


неделя, 8 февруари 2015 г.

Салатка или разядка с авокадо, пресен лук и яйца!

Доживях малкия ми син да хареса храна с зелен цвят, затова веднага споделям!





1 авокадо
връзка пресен лук
2 яйца
сол на вкус



Всичко ситно нарязано.




Върху филийката е в добавка с лъжица кисело мляко и малко горчица.


А с големия ми син изпихме тази кана с домашна лимонада този следобед и не ни стигна!
сока от 3-4 лимона
3 лъжици мед разбъркани в малко топла вода
1л. вода
 1 лъжица кленов сироп по желание
малко парченце настърган джинджифил