понеделник, 5 октомври 2015 г.

Шоколадов чийзкейк






За основата:

50 гр. масло

125 гр. какаови бисквити


Крем:

125 гр. шоколадови калети

4 с.л. прясно мляко

200 гр. крема сирене

150 гр. сирене котидж

70 гр. захар

няколко капки ванилова еценция

1 пак. желатин




Разтопяваме маслото, Блендираме бисквитите. Слагаме ринг в десертна чиния, отворен на 18 см. Аз ползвах малки рингчета и направих отделни чийзкейкчета. Притискаме смесените бисквити с маслото и поставяме в хладилник, докато приготвим сместа от сирена.

Слагаме калетите на водна баня заедно с млякото.

Смесваме сирената, захарта, ванилията в купа, добавяме разтопения шоколад.

Слагаме желатина в купичка с 4 с.л. вода на водна баня. В момента, в който водата в тенджерката започне леко да ври, махаме от котлона. Добавяме желатина при сместа и изсипваме върху бисквитената основа.


(Котидж сиренето има малки топчета, които не се разбиха, но това не пречи на вкуса)



2 коментара:

  1. Павлета, чудесен чийзкейк, особено с малките парченца котидж вътре. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Веси! Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване