четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Хрупкави плодови пайчета









Тесто:
150 гр. брашно
100 гр. захар
1 бакпулвер
1 яйце
щипка сол
60 гр. масло
Всичко се обърква добре, накрая се слага маслото студено на парченца и се омачква до получаване на стегната топка с малко пясъчна консистенция.
Изрязват се кръгчета и се поставят в силиконовите чашки, като леко се притискат. Тях пък ги сложих в тавичка за мъфини и така престояват в хладилника за десетина минути докато приготвите плънката.
Плънка:
праскови
малини
Нарязаните плодове се разбъркват добре с 1 с.л. лимонов сок, 50 гр. захар и 1 с.л. брашно.

Подреждаме плодовете върху тестото.


Пече се на 190 градуса около 25 минути.

Получава се много приятна хрупкава коричка.

Това е вариант на плодовият пай от тук: http://pavlety-sundries.blogspot.bg/2010/10/blog-post_21.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар