Продукти:
120 г меко масло
120 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
ванилия
сладко от бели череши или боровинки
Кокосови трохи
60 г масло
5 с.л.
6 с.л. вода
80 г кокосови стърготини
смлени лешникови ядки
120 г меко масло
120 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
ванилия
сладко от бели череши или боровинки
Кокосови трохи
60 г масло
5 с.л.
6 с.л. вода
80 г кокосови стърготини
смлени лешникови ядки
Приготвяне
* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете яйцата, а накрая пресятото брашно и ванилията. Сипете тестото и внимателно го разнесете с лъжица.
* Намажете тестото със сладко.
* За кокосовите трохи сложете на котлона в малка тенджерка маслото, захарта и водата. След като сместа кипне добавете кокосовите стърготини и смлените ядки. Трябва да получите гъста консистенция, може да увеличите количеството на кокоса по ваша преценка. Ако искате по-рядка заливка съответно сипете още малко вода.
* Поръсете с кокосовите трохи намазаното с конфитюр тесто. Загрейте фурната на 180* и изпечете сладкиша за около 20 - 25 минути. Сервирайте го охладен и нарязан на малки парчета.
Рецептата е от блога на Йоли, като при мен сладкото е от бели череши и сладко от боровинки, а в поръската има и смлени лешници.