понеделник, 4 август 2014 г.

Лека малинова торта




За блата:
5 яйца
150гр. захар
150мл. олио
200гр. брашно
1 бакплулвер
орехи

Разбиваме яйцата с захарта, добавяме олиото и след това брашното с бакпулвера. Внимателно добавяме начупените орехи. Изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене. След  като изстине блата разрязах на четири части.

За крема:
500 гр малини
100гр вино по избор
чаша захар 
500 гр. 
маскарпоне 
350 гр. заквасена сметана
желатин

Малините, виното и захарта слагаме в тенджера на котлона да поврат, до леко сгъстяване. Сваляме от котлона и прецеждаме сместа. Слагаме желатина в чаша с хладка вода, а чашата в купа с гореща вода. Сместа беше почти изстинала, когато прибавих желатина. След това добавих около 350 гр. заквасена сметана. (Тук обикновено добавям на око останалите продукти. Може да се добави, сирене тип фоладелфия също). Накрая  добавих и леко разбитото маскарпоне. 

 След като крема е готов започвате да редувате блат крем, блат крем, блат. 
Накрая украсих с разбита сметана, С шприц направих розички и върху тях поставих пресни малини, Имах шоколадови капки, които пръснах върху тортата. Това е:


2 коментара:

  1. Павлети, ама прекрасна тота! Много богат крем и с тези малинки... Чудна. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Гери!

    ОтговорИзтриване