неделя, 29 декември 2013 г.

Коледно микадо

 Желая ви весели и вълшебни празници, приятели!

            На моите деца желая да са здрави и усмихнати!

                                                         Това е изненадата за тях!

Би било много интересно да поиграем микадо с тези пръчици, но ще е само една игра...
 Съставка :
 200 гр брашно
 50 мл зехтин
 80 мл вода
 2 супени лъжици захар
 голяма щипка сол
  
 Всички съставки се смесват и се оформят пръчици с ръце. Пекат се на 190. Оставих ги да порозовеят и станах хрупкави, ако искате да са по-меки ги извадете преди да хванат загар.
 
Когато изстинат , потопете половината от пръчиците в разтопен шоколад и се украсете по желание.






Микадо

неделя, 15 декември 2013 г.

Бисквитени бонбони с рикота



 Бисквити чаени и обикновени
 Рикота 1 кутийка
 Крема сирене Буко 1 кутийка
 Натрошени бадеми
 Кондензирано мляко няколко лъжици в зависимост от консистенцията на сместа.

 Като за начало смелих половин пакетче чаени бисквити с мед - около 100 грама, добавих крем сиренето и натрошените бадеми. Обаче вкуса на мед от бисквитите ми беше много силен, пък и станаха много сладки. По-добре направо само с обикновени бисквити. Та заради сладостта добавих и кутийка рикота и допълнително обикновени бисквити. Понеже имах от гъстото кондензирано мляко сложих няколко лъжици и от него. Отделих малко от сместа и добавих кокосови стърготини- тези оваляните в кокос. Потопените в шоколад имат вътре сушени червени
боровинки. Ако имах цели лешници бих сложила по един на третия вид- оваляните в  бадеми.