неделя, 20 октомври 2013 г.

Бонбони

 У дома постоянно се търси нещо сладичко, опитвам се да ограничавам децата, но е трудно да ги залъгвам само с плодове, ето защо започнах да се заглеждам в здравословните рецепти. Днес попаднах на тези бонбони с ядки и фурми и веднага реших да ги пробвам.
 Имах изчистени орехи и ги нарязах с това симпатично помощниче
 . След това това смелих и фурмите (предварително накиснати и изчистени от костилките), Смесих  в съд фурмите и орехите и  , но явно фурмите бяха в повечко ирещих да добавя фини овесени ядки. Така от сместа оформих топчета, които овалях в кокосови стърготини.




 

събота, 12 октомври 2013 г.

Крем брюле

Крем брюле



500 мл. сметана

8 бр. жълтъци

120 гр. захар

ванилова пръчка

Завираме сметаната и слагаме шушулката и захарта.

 Разбиваме яйцата и добавяме сметаната към жълтъците, вадим шушулката и обираме ванилията от шушулката. Пускаме зрънцата в сместа. Наливаме в чаши.

 Печене на брюлето:

140 ‘ С на водна баня

100 ‘ С без водна баня около 50 мин.



Посипваме малко захар върху готовото брюле и награвяме със специална  горелка.  
Крем брюле по тази рецепта правихме на един от курсове на Метро академия .

А тортата, тортата направих, защото ми останаха 8 белтъка, които трябваше да оползотворя.
Ореховите платки са направени с осемте белтъка, 200 грама орехи, 4 лъжици брашно, 120 грама захар. 
Кремът е крем Оле с 250гр. маскарпоне.