петък, 1 февруари 2013 г.

Шоколадов мус

Малко се позагубих, но май не съм готвила нещо кой знае какво последно време, което да заслужава интерес. Този мус обаче се оказа много вкусен и за да ми е винаги под ръка рецептата я записвам в моя т.н. тефтер.
 Ето и продуктите:
200 грама черен шоколад
3 пресни яйца
70 грама захар
350 грама сметана

 Загряваме захарта с малко вода и варим докато стане лееко гъст сироп, но не карамел.
 Разбиваме яйцата и изливаме внимателно врелия сироп. Оставяме сместа да изстине.
 Разтопяваме шоколада на водна баня.
 Разбиваме сметаната.
 Добавяме шоколада към разбитите яйца и накрая добавяме към тях и сметаната.

5 коментара:

  1. Благодаря ти! И да, наистина е много вкусен!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен е Ety, Много е съблазнителен.
    Бих искала да попитам, така както си писала, че заливаме разбитите яйца внимателно с врелия сироп, но колкото и внимателно да е, няма ли да се сварят яйцата?

    Прегръдки и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Не, поне при мен не се свариха, аз ги нялях на тънка струйка и с включен миксер. Всъщност сиропа е малко като количество и дори не се стоплиха достатъчно яйцата, а това се прави точно защото няма друга топлинна обработна на яйцата.
    Хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит осми март, Pavlety! Бъди обичана, боготворена и много щастлива! ♥ ♥ ♥

      Благодаря ти за отговора!

      Изтриване