четвъртък, 6 септември 2012 г.

Melanzane или патладжан с доматен сос.

  Лятото си бях дала почивка на готвенето, но е време да се връщаме към стария ритъм, към ранното ставане... Важното е, че си починахме добре, събрахме слънце и впечатления, които да ни топлят цяла зима.
Преди време бях приготвялa нещо подобно и помня, че беше много вкусно, но и малко завъртяно!Сега го правих само по бегли спомени и стана доста добре и сравнително бързо!
 Като за начало гриловах предварително посолените и оставени да си пуснат горчивите сокове резени патладжан.
 Наредих резените в голяма тавичка само на един пласт и залях с доматен сос от бутилка, който бях овкусила с чесънче, прясна мащерка, няколко листенца мента, сушен босилек и сол.
Накрая наредих парченца моцарела и поръсих с малко настърган пармезан.
Пекох колкото да се посгъсти соса и да се разтопи моцарелата.

2 коментара:

  1. Чудесно предложение, лесно и вкусно! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Ше намина при теб, видях интересни неща!

    ОтговорИзтриване