четвъртък, 6 септември 2012 г.

Скариди с узо.

Това са любимите ни скариди, които обичайно приготвям с бяло вино, но този път го замених с узо.
И така. Почистваме скаридите от опашките. Обвивката оставям, защото ми харесва как хрупа. Запържвам в масло няколко скилидки чесън, добавям скаридите, след това и малко узо. След като се поизпари узото, наливам малко вода и оставям още 5 минути на котлона.
 Изваждам скаридите с решетъчна лъжица и добавям готварска сметана.
 Ами ... това е!

2 коментара:

  1. Любителка съм на скаридите и смятам да изпробвам тази интересна рецепта!
    Поздрави! :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна рецепта! Хубава вечер! :))

    ОтговорИзтриване