вторник, 11 октомври 2011 г.

Sbriciolata или бърза торта със сирене крема




За тестото

300 гр.брашно
100 гр.захар
100 гр.разтопено краве масло
1 бакпулвер
1 яйце
1 ванилия
щипка сол

За плънката
300 гр. крема сирене
90 гр. захар
60 гр. натурален шоколад


Поставяме продуктите за тестото в купа. Полученото тесто е под формата на трохи. Отделяме 3/4 настрани.
В 24 см тортена форма слагаме готварска хартия ,разстиламе по-голямата част от тестото.

Нарязваме на дребни парченца шоколада, разбъркваме сиренето със захарта. Прибавяме шоколада към сиренето и разбъркваме. Така приготвения крем изсипваме върху тестото.


Отгоре посипваме останалите трохи.

Печем на 180 градуса, в предварително нагрята фурна 35 минути.
След като се опече тортата се оставя да изстине и после много внимателно се изважда от формата, за да не се начупи.
Децата останаха възхитени от тортата!
Източник