четвъртък, 13 януари 2011 г.

Джолан Ючбунар


Така приготвено джоланче е на особена почит у дома. Може да се каже, че с нея смаях мъжа си, докато бяхме гаджета. Знам я от един приятел готвач. Да е жив и здрав!
И така взимате джоланчето и го обезкостявате, ако е с кост. Внимавате да остане цяло месото. Разстилате го върху дъска, шпиковате със скилидки чесън, поставяте парченца масло, овкусявате със сол и черен пипер. Завивате месото на руло и завързвате здраво с конец.
Поставяте рулото в тенджера под налягане и наливате една част вода, една част червено вино и една част бира. Варите до готовност и си облизвате пръстите с крехко месце.


Ако желаете, може да запечете за малко джоланчето.

2 коментара:

  1. Обичаме свински джолан :)
    И този ми харесва!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/13 11:43

    Samo za esteti mersi.ako imate i drugi mestni spodelete gi

    ОтговорИзтриване