вторник, 10 август 2010 г.

Торта йогурт Плейбой


Йогурт Плейбой
Тази рецепта съм споделяла вече с вас. Сигурно ви учудва името на йогурта, ами рецептата я преписах преди години от списание "Плейбой" и стана любима на семейството ми. Опитайте, много е подходяща за летните жеги!

200 мл. прясно мляко
130 гр. захар
2 жълтъка

Прясното мляко със захарта се поставят в тенджера на котлона докато заврат. Тенджерата се сваля от котлона и се добавят разбитите жълтъци, като се бърка непрекъснато. След като изстинат се добавя следната смес от:

330 гр.кисело мляко
500 гр. заквасена сметана + захар на вкус (аз слагам 400гр сметана)
30 гр ром
30гр желатин


На дъното на форма се поставя готов блат и върху него се изсипва сместа.
Оставя се за 3-4ч. в хладилника да се стегне.
Върху стегнатия вече крем можете да наредите плодове и да ги желирате.


Тук йогурта е в кутия, готов да тръгне за пикник. Носи се в хладилна чанта, иначе трябва да се носят лъжици.

събота, 7 август 2010 г.

Торта с моркови



Продукти:
1 супена лъжица краве масло
5 яйца, белтъците разделени от жълтъците
1 чаена чаша захар
1 сокът и настърганата кора на един лимон
350 грама настъргани фино моркови
100 грама смлени бадеми
50 грама орехи
3/4 чаена чаша царевично нишесте
50 грама брашно
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 370 F ( 190 C).

Намаслете стените на тавичка за печене, мацнете на няколко места дъното с масло.

Изрежете кръг от пекарска хартия и сложете на дъното.

Разбийте белтъците като бавно добавите 1/ 2 чаена чаша захар.

Разбийте жълтъците и добавете останалата захар.

Добавете лимоновия сок и настърганата кора от лимона.

Добавете бадемите и морковите.

Пресейте царевичното нишесте и брашното, добавете към сместа.

Ролята на набухвател играят разбитите белтъки – размесете ги внимателно.

Пресипете тестото във формата за печене.


Печете 35-40 минути или докато се зачерви – проверете с дървена клечица – трябва да излиза суха от блата.


Оставете го да изстине.

Обърнете блата в подходяша чиния.

Внимателно отлепете хартията от блата.

Намажете блата с крем.

Крем:
1 пакетче сирене Филаделфия
100 мг течна готварска сметана Мегле.
захар на вкус


http://www.annamariavolpi.com/carrot_cake.html

2 в 3



Алмойшавена
200гр.вода
100гр.олио
130гр.брашно
4 яйца
захар и канела за посипване
щипка сол





Подробности тук: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=505638.msg15506943#msg15506943
Благодаря на lina kaz за превода. Правя тази закуска за втори път, но сега с част от сместа приготвих еклерчета, като с помощта на чаена лъжичка направих купчинки.















След като изстинаха направих разрез и напълних с крем.














Ето и сладкарския яйчен крем:

600 мл прясно мляко
100 г брашно
200 г захар
3 жълтъка

Обаче в крайна сметка ми остана крем и реших да направя тортичка с бишкоти. Бишкотите не напоих с кафе както е при тирамисуто, все пак и децата ще хапнат. Напоих ги в прясно мляко с какао.

петък, 6 август 2010 г.

Мъфини със сирене.



Продукти:
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
200 гр. сирене
1ч.ч. заквасена сметана (кисело мляко)
1ч.л. сода
1 1/2 ч.ч брашно

Яйцата се разбиват добре и се прибавя олиото. В заквасената сметана се рабива содата и се оставя да шупне и след това се прибавя към яйцата. Накрая се добавя брашното и сиренето трябва да се получи гъсто тесто. В намазана с олио форма за мъфини се изсипва тестото. Може да поръсите с насърган пармезан. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднесете с чаша айрян.
Рецептата търпи вариации, правила съм я и с 3 яйца, с кисело мляко.

вторник, 3 август 2010 г.

Чийзкейк, ама не съвсем!



Обожавам чийзкейк и откакто започнах да приготвям у дома зарибих и съпруга ми. Защо не е съвсем чийзкейка, защото въпросния зарибен го яде без сладко и защото този път прибавих и заквасена зметана.


Продукти :

1 пакет бисквити "Закуска"
200гр меко масло

за крема : 200 гр. крем сирене

1 кафена чаша захар

200гр заквасена сметана

200мл течна готварска сметана

1 пакетче желатин

Приготовление :

Бисквитите се смилат в блендер , добавя се и маслото и сместа се изсипва в поднос, в която е поставен ринг. Бисквитите се притискат и заглаждат. Докато приготвяте крема подноса се оставя в хладилника.
Разбиваме сметаната със захарта, добавяме, крема сиренето и заквасената сметана. Поставяме желатина в хладка вода, а съда в друг съд на котлона. След като се разтопи желатина се прибавя внимателно към сместа. Готовата смес се изсипва върху бисквитения блат и се оставя в хладилника да се стегне.

Това пък са шоколадови мини чийзкейкчета, които много се харесаха от децата! В най- горния слой има разтопен шоколад, а в средния само какао.