петък, 4 юни 2010 г.

Butter and Jam Thumbprints


Ако обичате сладки с конфитюр, опитайте тези, няма да съжалявате!







1 3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. финна сол
3/4 ч.ч. краве масло
2/3 ч.ч. захар, още малко за овалване
1 голямо яйце
1ванилия
1/3 ч.ч. малинов конфитюр
Загрейте фурната до 175'С. Пригответе 2 листа хартия за печене. Смесете брашното, бакпулвера и солта в 1 купа.
В друга купа разбиийте маслото и захарта на ръка около 5 минути. Смесете яйцето с ванилията.
Бавно прибавете в сухите продукти на 2 приема до хомогенна смес.
Направете топчета големи около 2.5 см и оваляйте в захар. Поставете ги в тавата на 5 см разстояние 1 от друго.
Натиснете с палец в средата на всяко топче. Напълнете всяка тръпчинка с конфитюр по желание.
Печете бисквитките около 15 минути. Издържат около 5 дни в плътно затворена кутия.
...Няма да мога да проверя защото свършиха.








Източник: http://www.foodnetwork.com