понеделник, 27 декември 2010 г.

Коледна домашна кокошка


Тази година май за първи път празнувахме Коледа само нашето семейство. Сетих се, че във фризера имам една домашна кокошка, която ще ни е предостатъчна като се има в предвид колко ядат малките ни момчета.
Обачее, като знам че не си падаме по шаран със стафиди, значи че и традиционна коледна пуйка няма да се хареса. Поразтърсих се из нета и открих рецепта на Ути Бъчваров, която мъжа ми много хареса. Поне един доволен, защото на моите деца им дай пилешко филе с бял сос и са най доволни.
Ето и рецептата:
бекон
лук
гъби
ориз
парченца месо от обработката на пуйката
нарязани вътрешности
царевица
Запържваме бекона и след това добавяме останалите продукти. (ГЪбите също отделно запържих). После добавям вода, пилешки бульон, черен пипер, изсипвам 1 пакетчета чай Бронхопам.

Отделяме внимателно фенера като внимаваме да не разкъсаме кожата. Зашиваме част от кожата, като оставяме място за пълнене, накрая зашиваме и тази част. Печем във фурна и сервираме. Да ви е сладко!
За догодина си пожелавам да сме здрави и да не се налага заедно с готвенето да се занимавам с мерене на температура и даване на сиропи за кашлица.
 

1 коментар:

  1. Изглежда много вкусно!
    А и домашното си е домашно!
    Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване