петък, 19 ноември 2010 г.

Арменски сладки



Продукти:
1ч.ч.олио
1ч.ч.вода
1ч.л.хл.сода
една мъничка щипка сол
брашно около 3ч.ч.
локум и орехи

Слагаме водата и олиото да заврат и след това прибавяме содата и щипката сол и махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица.Получава се топка тесто и оставяме да се охлади.След това късаме топчета и разтиламе леко на дланта и в средата поставяме парченце локум и орехче и затваряме на топче.Нареждаме в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180градуса докато се зачервят.Вадим от фурната и докато са още топли ги овалваме обилно в пудра захар.
Много вкусни сладки, въпреки че не съм сигурна колко време се пекат. Когато бяха все още топли се усещаха хрупкави и в същото време мекички от локума. Освен това моите като че ли станаха по-тъмни, не знам дали е защото доста почакаха докато ги направя на топчета.
Източник: Берина

Няма коментари:

Публикуване на коментар