сряда, 17 ноември 2010 г.

Пилешко филе с гъбен сос



1 тарелка гъби
1 глава лук
50 гр.масло
2 с.л.брашно
2 ч.ч вода
сол и черен пипер
2 с.л. заквасена сметана

Задушаваме лука и гъбите в маслото за около 10 минути. Добавяме брашното и след това доливаме водата. След като се сгъсти соса, добавяме сметаната. Овкусяваме с черен пипер и сол.

пилешки гърди
за маринатата
1 ч.л. сос уорчестър
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
3 с.л. зехтин

Пилешките филета нарязваме на лентички, овкусяваме със сол и черен пипер. Накисваме за няколко часа в маринатата. Слагаме няколко капки олио в тефлонов тиган и печем.

... и боровинков сос, който би вървял с дивеч, но поради липса на такъв в момента представям тук:
5 с.л. боровинки
50 мл вишновка
100 мл червено вино
50мл. ябълков сок
1 с.л. нишесте
1 с.л. захар


В малка тенджерка наливаме виното, вишновката, сока и захарта. След като кипне, добавяме боровинките. Варим десетина минути. Сгъстяваме с нишестето, накрая добавяме и бучица краве масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар