четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Хляб на балончета с чубрица



Отдавна му се каня на този хляб на балончета. Може би защото рецептата ми изглеждаше връткава, не се престрашавах досега, но се оказа лесно. Освен това знаейки, че всичко което представи Танита си заслужава, не можеше да я пропусна.
Интересното при този хляб е, че се правят много топчета от тестото. Половината от които се нареждат на един ред, следващите отгоре, но между тях, а не върху тях.

1 и 1/3ч.ч прясно мляко- стайна температура 27градуса С(може половината да е прясно мляко, половината вода)
1 яйце
2с.л олио
1с.л захар
2ч.л сол
4 ч.ч. пресято брашно
2 ч.л мая
1ч.ч настърган кашкавал
4с.л. разтопено масло
1ч.л. чубрица
1/3ч.ч нарязан на ситно магданоз

1ч.ч - 240мл
1ч.л – 5мл
1с.л – 15мл

Поставете първите 7 продукта в машината за хляб и изберете програма за тесто.

10 минути преди да свърши цикъла месене прибавете и кашкавала.

След като програмата свърши, извадете втасалото тесто от кошничката на машината и разделете на 56 части и оформете малки топки.

Смесете маслото, чубрицата и магданоза в малка купа.

Намеслете кръгла форма за печене с размери около 22см.

Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като втория ред топчета между тези от първия, а не точно едно върху друго.



Покрива се и се оставя на топло да втяса около 45-60- минути или докато увеличи двойно обема си.

Фурната се загрява до 190 С(375Ф).

Пече се около 30-35 мин. или докато придобие златист цвят.

Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар