сряда, 3 ноември 2010 г.

Руло с тиква



Получих награда от Di_ani и дълго се чудих как да продължа тиквената история. Честно казано от всичко приготвено с тиква най- обичам обикновена печена тиква. Но тъй като обикновено си я ям сама, трябваше да измисля нещо по-така.

Отдавна не бях правило руло, и видях едно, което изглеждаше много вкусно, а в последствие се оказа, че не само изглежда!
3/4 чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка канела земята
1/4 чаена лъжичка сол
3 големи яйца
1 чаша захар на пясък
2/3 чаша тиква
бадеми
Крем
1 крема сирене
2/3 чаена чаша пудра захар
6 с.л. масло или маргарин със стайна температура
1 ванилия
Пудра захар (по желание за украса)
Начин на употреба:

За торта:
Загрейте фурната на 190 °С. Застелете тава с хартия за печене.
Смесете брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта в купа. Разбийте яйцата и кристалната захар в голяма купа. Прибавете пюрето от тиква и брашното. Разпределете равномерно в приготвената тавичка. Поръсете с ядки.

Печете 13-15 минути или докато горната част на блата върне обратно при допир. (Ако се използва по-тъмна на цвят тава, започва проверка за готовност на 11-та минута.) Извадете от фурната. Внимателно отлепете хартията. Завийте блата в кърпа Охлажда се.

За пълнежа:
Разбийте крема сирене, пудрата захар, маслото и ванилия с миксер. Внимателно развийте блата. Разпределете сместа с крема сиренето върху блата. Навийте отново. Съхранява се в хладилник поне един час. Поръсете с пудра захар преди сервиране, ако е необходимо.
Източник: Libby's Pumpkin Roll
Ето и наградата:

2 коментара:

  1. Павлети, прекрасен отговор!
    Много красиво, вкусно и фино изглежда.
    Чудесни снимки,
    харесах и новите ти предложения.
    Поздрав и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Диани, всичко най- хубаво и на теб!

    ОтговорИзтриване