неделя, 10 октомври 2010 г.

Donna Hay's Double Chocolate Cake











Вчера съвсем случайно попаднах на едни страхотни кексчета и веднага се заех да преведа рецептата, но понеже Kokken 69 като мен посред нощите се заела с публикуване на рецептата имаше нещо пропуснато. Така стигнах и до още 1 блог с рецептата: Evan's

Cupcake
125 гр безсолно маслo със стайна температура
1 чаена чаша брашно
3 / 4 чаша захар
1 / 4 чаша какао на прах
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 / 2 чаша мляко
1 с. л. ванилия
100 гр черен шоколад, разтопен



Cupcake
1. В купа пресейте брашно, прибавете какаото и бакпулвера.
2. В друга купа разбийте маслото със захарта до блед крем.
3. Добавете едно по едно яйцата до хомогенна смес.
4. Добавете ванилията.
5. Добавете брашното и млякото последователно на 3 пъти. Накрая добавете разтопения на водна баня шоколад и разбъркайте добре.

6. Напълнете капсулите със сместа и печете в предварително загрята фурна на 160C, около 20 минути.
7. Охладете и украсете с масления крем даден по-долу.




За глазурата
227 гр безсолно масло
3 белтъка
1/2 чаша захар
1 ч.л. ванилия
Разбийте белтъците със захарта на водна баня, в друга купа разбийте маслото до побеляване. Лъжица по лъжица прибавете белтъците към маслото. След това може да оцветите глазурата по желание. Поставяме в пош и украсяваме кексчетата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар