четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Плодов пай






Тесто:
150 гр. брашно
100 гр. захар
1 бакпулвер
1 яйце
щипка сол
60 гр. масло
Всичко се обърква добре, накрая се слага маслото студено на парченца и се омачква до получаване на стегната топка с малко пясъчна консистенция.
Слага се във форма с 26 см. диаметър откопчаваща се, разстила се по дъното и 2-3 сантиметра по ръба и се слага в хладилника за десетина минути докато приготвите плънката.
Плънка:
0,5кг. сини сливи
125 гр. боровинки
Нарязаните плодове се разбъркват добре с 1 с.л. лимонов сок, 100 гр. захар и 2 с.л. брашно и се изсипват върху тестото. Накрая аз реших да посипя и със ситно смлени бадеми.


Пече се на 190 градуса около 45 минути.
Тази рецепта бе публикувана преди време от Котка и за моя радост я бях запазила на компютъра, защото сега не мога да я открия във форума на bg-mamma.
Получава се много приятна хрупкава коричка.

Котка от своя страна пише че рецептата е открила в блога на DelicesEtcaetera. При Котка плодовете бяха праскови и френско грозде. Изобщо сладкиша търпи доста комбинации от плодове.

3 коментара:

  1. Павлети,
    Много изкушаваща пита, изглежда вкусна и ароматна.
    Имам награда, ще се радвам да ти хареса.
    Поздрав и хубави почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Дианка, щом мъжа ми я хареса, който не е почитател на такива плодови пити... Много приятно ме изненада!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страшно вкусно!

    ОтговорИзтриване