вторник, 12 октомври 2010 г.

Бърз хляб с наденица и сирене чедър



Тази рецепта е от един от любимите ми сайтове, които разглеждам. Видя ми се много вкусно, но някои от съставките липсваха. Оказа се че рецептата търпи вариации. Почти всички съставки могат да бъдат заместени или пропуснати. Козе сирене ще отива добре, както и бекон. Наистина има безкрайни комбинации, така че се забавлявайте!

Аз си избрах да я направя с наденица и сирене чедър.
И такааа:

1 парче наденица
1 ч.л. растително масло

Обелете наденицата и нарежете на тънки парченца.
Загрейте тиган и запържете леко наденицата (тя ще продължи да се готви във фурната).

След това поставете да изстива върху кухненска хартия
Загрейте фурната до 190 ° C.


100гр сирене Чедър
около 2/3 чаша зелен лук

Нарежете сиренето на кубчета и зеления лук на ситно.
Смесваме сухите съставки:

2 1/4 чаши брашно
2 супени лъжици захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер

Смесете наденицата, сиренето и зеления лук със сухите съставки.

Смесване на мокрите съставки
2 големи яйца
6 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица дижонска горчица
3/4 чаша течна готварска сметана
1 чаша сирене рикота
В купа разбиваме яйцата за кратко. След това добавете зехтина, горчицата и сметаната. Накрая се добавя рикотата и се разбърква, докато всичко се смеси равномерно.


Добавяме мокрите съставки при сухите.


Подготовка за печене
Изрязваме 9x13 хартия за печене. Намазняваме леко тава с тези размери и поставяме хартията. Изсипваме тестото и го изравняваме. Аз пекох в кръгла тавичка.

Използвайте шпатула за равномерно разпределяне на тестото в тавата. Може леко да я намокрите за да се предотвратите залепване на тестото по нея.


Печене на хляба
Печете около 25-35 минути или до златисто кафяво . Времето ще варира в зависимост от фурната и това, каква тава сте използвали.
След като е готов, оставете да изстине леко и след това извадете от тавата.


Сервиране на хляба.
Този хляб е най-добре да се сервира леко топъл, като сиренето е все още жилаво и топло. Този хляб може да се направи 8 часа по-рано и да се претопли малко преди сервиране.
За да съхранявате, се охлажда напълно и се поставя в херметически контейнер при стайна температура.



'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Добавям и коментари, но английския ми не е особено добър. По-добре вижте самата рецепта тук: rouxbe.com
Чоризо е испански колбас, който наистина върви много добре с този хляб.

Manchego сирене е испанско сирене sheep's мляко. То е доста мек вкус с chewy структура, което я прави много добра за този хляб, но почти с всички сирена може да бъде заместено.

Този хляб е добър за закуска ... с пържени яйца или сам по себе си. За обяд или вечеря, би било чудесно, с голяма купа от чили и хубава салата.

Тази рецепта е вдъхновена от една фурна наричена "Сладко отмъщение" в Уест Вилидж в Манхатън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар