събота, 4 септември 2010 г.

Омлет с маскарпоне и ролца от раци


Омлет с маскарпоне и ролца от раци

Това един обикновен омлет, но маскарпонето му придава невероятен вкус.

3 яйца
1 бучка масло
1 с.л.течна сметана
ролца от раци (при мен опашка от лобстер)
2 с.л. сирене маскарпоне
сол и черен пипер, на вкус
1 с.л. заквасена сметана
Слагаме бучката масло в тиган.
Междувременно, разбиваме заедно яйцата, течната сметана, сол и пипер.
Изсипваме сместа в тигана, изчакваме докато се стегне и с помощта на шпатула леко минаваме по ръбовете. Накланяме тигана и леко надигаме омлета, за да може ако има неопечена част да се разлее.
Добавяме маскарпоне и опашката нарязана на кръгчета от към едната страна на омлета и готвим още 30 секунди до минута. Използвайки шпатулата прегъваме на две омлета и пързулваме всичко върху чинията.
Отгоре декорирайте със заквасена сметана и наситнен лук.

Източник:
http://seattlefoodgeek.com/tag/breakfast/

Няма коментари:

Публикуване на коментар