вторник, 10 август 2010 г.

Торта йогурт Плейбой


Йогурт Плейбой
Тази рецепта съм споделяла вече с вас. Сигурно ви учудва името на йогурта, ами рецептата я преписах преди години от списание "Плейбой" и стана любима на семейството ми. Опитайте, много е подходяща за летните жеги!

200 мл. прясно мляко
130 гр. захар
2 жълтъка

Прясното мляко със захарта се поставят в тенджера на котлона докато заврат. Тенджерата се сваля от котлона и се добавят разбитите жълтъци, като се бърка непрекъснато. След като изстинат се добавя следната смес от:

330 гр.кисело мляко
500 гр. заквасена сметана + захар на вкус (аз слагам 400гр сметана)
30 гр ром
30гр желатин


На дъното на форма се поставя готов блат и върху него се изсипва сместа.
Оставя се за 3-4ч. в хладилника да се стегне.
Върху стегнатия вече крем можете да наредите плодове и да ги желирате.


Тук йогурта е в кутия, готов да тръгне за пикник. Носи се в хладилна чанта, иначе трябва да се носят лъжици.

1 коментар: