събота, 7 август 2010 г.

Торта с моркови



Продукти:
1 супена лъжица краве масло
5 яйца, белтъците разделени от жълтъците
1 чаена чаша захар
1 сокът и настърганата кора на един лимон
350 грама настъргани фино моркови
100 грама смлени бадеми
50 грама орехи
3/4 чаена чаша царевично нишесте
50 грама брашно
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 370 F ( 190 C).

Намаслете стените на тавичка за печене, мацнете на няколко места дъното с масло.

Изрежете кръг от пекарска хартия и сложете на дъното.

Разбийте белтъците като бавно добавите 1/ 2 чаена чаша захар.

Разбийте жълтъците и добавете останалата захар.

Добавете лимоновия сок и настърганата кора от лимона.

Добавете бадемите и морковите.

Пресейте царевичното нишесте и брашното, добавете към сместа.

Ролята на набухвател играят разбитите белтъки – размесете ги внимателно.

Пресипете тестото във формата за печене.


Печете 35-40 минути или докато се зачерви – проверете с дървена клечица – трябва да излиза суха от блата.


Оставете го да изстине.

Обърнете блата в подходяша чиния.

Внимателно отлепете хартията от блата.

Намажете блата с крем.

Крем:
1 пакетче сирене Филаделфия
100 мг течна готварска сметана Мегле.
захар на вкус


http://www.annamariavolpi.com/carrot_cake.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар