вторник, 13 юли 2010 г.

Риба с масло във фолио със винен сос.



Всички в къщи много обичаме риба! Наскоро посетихме рибен ресторант, от който съм очарована. Рибата бе много вкусна, салатата интересна, а десертитите изкусителни. Обаче аз се впечатлих от едно сосче. Реших да опитам да го направя сама и резултата беше фантастичен. Не е нищо нищо особено, възможно е романтичната обстановка и бялото вино да са повлияли, но моя съпруг си облиза пръстите.


И така: взимате почистената ципура или лаврак (на втората снимка е маслена риба) и поставяте в парче фолио, посолявате, слагате парченца масло и завивате. Печете в загрята фурна около 20 минути.


За соса: Почиствате малка глава лук, нарязвате на ситно и запържвате в малко масло, добавяте бяло вино, оставяте на котлона да се изпари виното и доливате вода, за да свари добре лука. Махате от котлона и добавяте течна готварска сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар